НАКАЗ ПРО РІШЕННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ ВІД 28 ТРАВНЯ 2021 РОКУ, ПРОТОКОЛ № 5

НАКАЗ № 277 ОД від «14» червня 2021 р.

Про рішення вченої ради

Відповідно до Статуту НТУ «ХПІ»

НАКАЗУЮ:

1. На підставі рішення вченої ради про покращення матеріально-технічної бази НТУ «ХПІ» виконати наступне:
1.1. Затвердити «Пропозиції з капітального і поточного ремонту на 2021 рік» в корпусах університету у обсязі 1284210 грн., у гуртожитках у обсязі 2173190 грн., на поточний ремонт у обсязі 4211425 грн., за програмою «Вища школа. Енергоефективність» у обсязі 22141117 грн., з реконструкції нежитлової будівлі під учбово-адміністративний центр по вул. Пушкінській, 79 та по вул. Алчевських, 48-А відповідно 20000000 грн., відновлення елементів благоустрою території, яка примикає до Спорткомплексу НТУ “ХПІ” по вул. Алчевських, 50-А у обсязі 15000000 грн. (з коштів Харківської міської ради).
1.2. Затвердити «План реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів НТУ «ХПІ» у період з 01.01.2021 р. по 31.12.2021 р.» з безумовним виконанням усіх його розділів і підпунктів. Особливу увагу приділити реконструкції нежитлової будівлі для учбово-адміністративного центру та роботам з розвитку спортивно-оздоровчого табору «Політехнік» у Фігуровці.
1.3. Відповідним службам університету на базі результатів тендеру проектів Європейського інвестиційного банку розвитку підготувати матеріали для організації та проведення робіт підрядними організаціями для виконання означених у проектах робіт з ремонту, модернізації та підвищення енергоефективності.

2. За результатами обговорення доповіді про участь студентської профспілкової організації у виховній та навчальній роботі університету виконати наступні заходи:
2.1. Студентській профспілковій організації в подальшому активно брати участь в роботі з житлово-побутовому напрямку. Разом з адміністрацією університету допомагати в забезпеченні належних умов проживання, навчання та відпочинку студентів у гуртожитках, здійснювати роботу з налагодження дозвілля студентів.
2.2. Проводити активну роботу з організації відпочинку студентів НТУ «ХПІ», зокрема, у спортивно-оздоровчому табору «Політехнік» у Фігуровці. Здійснювати інформаційну підтримку та організовувати заходи з поліпшення умов проживання і відпочинку студентів в ньому.
2.3. Продовжувати організовувати і брати участь в культурно-масових та благодійних заходах в університеті. Шукати нові форми та способи залучення студентів (особливо першокурсників) до активної участі у культурному житті університету.
2.4. Позитивно оцінюючі результати роботи профспілкової організації студентів за звітний період у напрямку соціальної допомоги, продовжувати разом із адміністрацією здійснювати підтримку, у тому числі, фінансову, тих студентів, які опинився у скрутному становищі і кому потрібна допомога.
2.5. Профспілці активно брати участь у підтримці роботи щодо нового набору до університету, приділяти їй велику увагу як в інформаційному плані, так і активно підключаючись до усіх профорієнтаційних заходів та робіт з абітурієнтами як безпосередньо під час вступної кампанії, так і протягом усього навчального року.
2.6. Профспілці активізувати інформаційну і роз’яснювальну роботу із залучення студентів до стартап-руху університету, який є актуальною і прогресивною формою розвитку творчих здібностей здобувачів вищої освіти.

3. Затвердити освітньо-професійні програми «Видобування нафти і газу» підготовки фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів за спеціальністю 185 «Нафтогазова інженерія та технології».

4. Ввести в дію «Положення про навчально-методичний комплекс дисципліни» та «Положення про звання «Почесний доктор» та «Почесний професор» НТУ «ХПІ».

5. Ввести в дію навчальні плани 2021 року зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньою програмою «Технологія жирів, продуктів бродіння і виноробства».
5.1. Змінити назви дисциплін в навчальних планах 2021 року за освітньою програмою «Технологія жирів, продуктів бродіння і виноробства»: з «Технічна мікробіологія» на «Мікробіологія харчових технологій» та «Загальні технології харчової промисловості ч. 1 і 2» на «Технології харчових виробництв ч. 1 і 2».
5.2. Закріпити вказані навчальні дисципліни за кафедрою технології жирів та продуктів бродіння з 2022-2023 навчального року. До цього терміну викладання вказаних дисциплін залишити за кафедрами «Органічна хімія, біохімія, лакофарбові матеріали та покриття» та «Інтегровані технології, процеси і апарати» відповідно.

6. Ввести в дію навчальні плани 2021 року по підготовці здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів денної та заочної форм навчання, підготовці здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі скороченим терміном навчання (3 роки) та підготовці здобувачів-іноземців вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів денної та заочної форм навчання.

7. Перейменувати кафедру «Економічного аналізу та обліку» на кафедру «Бізнес-аналітики, обліку і готельно-ресторанної справи».

8. Ввести в дію освітньо-професійну програму «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

9. Ввести в дію положення про навчальну лабораторію «Центр вирішення завдань хроматографії» кафедри «Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія» Навчально-наукового інституту Хімічних технологій та інженерії.

10. Надати право наукового керівництва аспірантами:
10.1. професору кафедри системного аналізу та інформаційно-аналітичних технологій БЕЗМЕНОВУ Миколі Івановичу;
10.2. доценту кафедри системного аналізу та інформаційно аналітичних технологій КОВАЛЕНКУ Сергію Володимировичу.

11. Відділу діловодства та канцелярії розіслати наказ проректорам, деканам факультетів, директорам інститутів, відділу кадрів, юридичному відділу, навчальному відділу, органам студентського самоврядування.

12. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Підстава: рішення вченої ради від 28 травня 2021 року, протокол № 5.

Ректор Євген СОКОЛ

НАКАЗ № 277 ОД від «14» червня 2021 р.

Поділитись: